tiistai 1. toukokuuta 2018

Vappu meidän tapaan

Hei!

On tullut taas se aika vuodesta, kun ihmiset pukeutuvat hassuihin asuihin, ylioppilaat vetää lakit päähänsä ja monien koteihin ilmestyy serpentiiniä ja ilmapalloja. Kävimme H:n kanssa syömässä Pancho Villassa ja herkkuttelimme munkeilla, simalla ja sipseillä. Vappu on tunnetusti melkoisen alkoholipitoinen juhla, mutta vastoin kaikkia odotuksia, olin vapun selvinpäin.

...ellei sitä simaa lasketa. Mulla kävi vähän hassusti ensimmäisen simaerän kanssa, ja hiivaa roiskahti ämpäriin ihan todella paljon liikaa. Yllättävän hyvän makuista hiivamäärän nähden, mutta jo lasillinen sai aikaan pienen hiprakan. Hups.


Onneksi bongasin internetin syövereistä herkullisen ja nopean vadelmasiman ohjeen! Käytin aavistuksen verran vähemmän sokeria, kuin ohjeessa, ja tein muutenkin pienemmän annoksen. Simasta tuli todella raikasta, tasapainoittaa kivasti munkkien makeutta ja hiivaakin onnistuin laittamaan tällä kertaa oikean määrän. Tämä ei varsinaisesti maistu perinteiseltä simalta, johtuen varmaan fariinisokerin ja sitruunoiden puutteesta. H ehdotti, että tätähän voisi tehdä juhannukseksi esimerkiksi mansikoista tai mustikoista. Juhannussimaa, heh...


Toissapäivänä kaveri tuli käymään, ja paistoimme ensimmäisen erän munkkeja. Mä en muistaakseni koskaan ole uppopaistanut koskaan mitään, ja pelkäsin ehkä vähän liikaakin, että rasva roihahtaa. Vieressä oli kokoajan kattilankansi sekä sammutuspeite. Kaikesta sähläyksestä huolimatta, munkit olivat uskomattoman hyviä, ja siksipä eilen piti tehdä toinen erä. Ensimmäisessä erässä kokeilin tavallisen maidon sijaan kookosmaitoa. Maku oli suurinpiirtein yhtä hyvä, mutta kookosmaidollinen taikina oli jotenkin helpompi käsitellä, ja muistelisin, että jauhoja meni 1-2 dl vähemmän kuin taikinaan jossa käytin kevytmaitoa. Munkkien ohje löytyy täältä.


Tänään me ollaan vaan kotosalla. Pistimme aamupäivällä lihaa uuniin, sillä koitamme tehdä nyhtöpossua. Vielä pitäisi jaksaa pari tuntia odottaa. Aamupäivällä pelailimme videopelejä yhdessä, ja kun H tulee kaupasta kotiin, uppoudutaan varmaan tuohon meidän ikuisuusprojektiin eli 1000 palan palapeliin. Saatte siitä kuvaa sitten kun (jos) se joskus tulee valmiiksi :) 

Miten teidän vappu sujui?

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä vappuherkkuja! :)
    Tuo vadelmasima kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta ja toimis varmasti myös noista mansikoista tai mustikoista tehtynä. :D

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita, niin risut kuin ruusutkin. Muistathan kuitenkin ilmaista mielipiteesi asiallisesti :)