torstai 17. toukokuuta 2018

Ulkoasun muuttamisen tuska

Jokainen tietää sen tunteen: blogin ulkoasu on jo pidempään kaivannut uudistusta, mutta kun tietää, mikä rumba se on, asiaa haluaa vaan pitkittää. Jossain vaiheessa asialle on kuitenkin yleensä pakko tehdä jotain, ja niinpä minäkin ryhdyin tuumasta toimeen!

Olen sinänsä "laiska" ulkoasun muuttaja, että muokkaan yleensä "vain" taustakuvan, bannerin, värimaailman, fontit sekä esittelyn. En siis koske asetteluun ollenkaan, koska miksi korjata sellaista mikä toimii. Lisäksi aiemmin mainitussa listassa on puuhaa useammaksi tunniksi.

Vaikein osuus on värimaailman päättäminen. Pyörittelin varmaan 20 eri vaihtoehtoa läpi Patterncoolerissa ennenkuin päädyin tähän. Suurin osa näytti jotenkin levottomilta oksennuksilta, ja loppuvaiheessa olin jo lähes itkun partaalla ja tuskanhiestä märkä, kun ei mikään tuntunut näyttävän kivalta. Olen epävarma tästä nykyisestäkin, ja otan enemmän kuin mielelläni palautetta taustasta sekä koko blogin ulkoasusta.

Muu ulkoasu olikin jo helpompi, kun värimaailma oli päätetty. Halusin rauhallisen ja yksinkertaisen bannerin, ja mielestäni onnistuin hyvin. Tekstien väri oli helppo muuttaa copypastaamalla värin HTML-koodia.

Ongelmia tuli vastaan, kun huomasin, että blogissani ei ole alhaalla sitä copyrightjuttua. Samoin ruma ja turha "Tilaa blogitekstit (Atom)" -teksti roikkui edelleen mukana. Varmaan tunnin ähräämisen jälkeen sain blogin alaosankin siedettävän näköiseksi. Sain päivitettyä esittelynkin siinä sivussa. Pistetään vielä vertailukuvat:

Eniten mietityttää tuo taustakuva ja pidin entisestä fontista ehkä hieman enemmän. Ähh...

Mitä mieltä olette uudesta ulkoasusta? Kaipaatteko jotain vanhasta ulkoasusta? 

2 kommenttia:

  1. Ehdottomasti ihanan fresh uusi ulkoasu! Mä olen tosi samaa mieltä sun kanssasi siitä, että jos jokin toimii, sitä ei kannata lähteä väkisin muuttamaan - eihän lukijat edes tunnistaisi blogia, jos se olisi ihan edellisen vastakohta! Siksi munkin blogin asettelu on pysynyt jo tosi pitkään samana, ihan pikkiriikkisillä fiksauksilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Halusinkin jotain kevyttä ja raikasta

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita, niin risut kuin ruusutkin. Muistathan kuitenkin ilmaista mielipiteesi asiallisesti :)