keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Palapelit - katoava harrastus

Me ollaan H:n kanssa jo pidempään tykätty lautapeleistä. Varsinkin ennen joulua tuli hamstrattua useampikin uusi peli meidän kokoelmiin, ja niitä tulee silloin tällöin pelailtua. Kerran lautapeliostoksilla tuli mieleeni, että joskus mä olin myös todella innostunut palapeleistä. Tuumasta toimeen, ja lähdettiin metsästämään meille sopivaa palapeliä. Lopulta päädyttiin 1000 palan maisemakuvaan.


Mun työpöytä on myös meidän palapelipöytä. Se on helppo siirtää sohvan viereen, jolloin H istuu sohvalla, ja mä raahaan oman työtuolini toiselle puolelle pöytää. Kun aloimme tekemään tätä palapeliä joskus joulukuussa, niin muistin toisen vaatekomeron perukoilla olleet ylimääräiset hyllylevyt. Niillä saa näppärästi peitettyä palapelin, ettei kissat mene tekemään tuhojaan, ja levyjen päällä pystyy esimerkiksi pelaamaan lautapelejä ja käyttämään läppäriä. Levyt ovat sen verran painavia, etteivät ne siirry ihan vain huitaisemalla.


Kun tässä on lähes puoli vuotta jo tuota tehty, niin täytyy myöntää, että tuli ehkä vähän yliarvioitua omia taitoja. Toisaalta, suuri osa palapelistä on hyvin toistuvaa kuviota, esimerkiksi nuo vuoret ja tuo alareunan kukkameri jota ei ole vielä saatu edes kasaan. Ensi kerralla sitten 500 palaa tai yksinkertaisempi 1000 palaa.


Ikäväkseni olen kuitenkin todennut, että kauppojen palapelivalikoimat ovat kokoajan heikkenemään päin. Toki ymmärrän, että ihmiset tekevät kokoajan vähemmän palapelejä, eikä niitä ole niin kannattavaa pitää valikoimissa. Olemme tutkiskelleet verkkokauppoja, ja tulleet siihen tulokseen, että yhden palapelin hinta voi jopa tuplaantua, jos palapeli maksaa reilun kympin ja postikulut on vähintään vitosen. Niinpä yritämme metsästää seuraavaa vielä kivijalkamyymälöistä.

Tykkäättekö te tehdä palapelejä? Kiinnostaisiko samantyylinen postaus lautapeleistämme? 

6 kommenttia:

 1. Netta mä oon löytänyt kirpputoreilta ihan hirmu edullisesti just 1000 palan palapelejä, nyt Jyväskylässä en oo vielä etsinyt, mut Lohjalla löytyi sikana! Ja ehkä kahdessa joskus puuttunut pari palaa. :) Niiden teko on ihan sika kivaa!! T. Serkku Mona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Mä olen miettinyt kans et katsois kirpputoreilta, mutta täällä ei oo löytynyt ja onhan niissä aina vaarana se et puuttuu palasia. Pitääpä kurkata Lohjan valikoimaa sitten kun sinnepäin eksyy.

   Poista
 2. Oi joo! Ukon kanssa jossain välissä innostuttiin kokoamaan 1000 palan palapelejä ja koukututtiin siihen kokoamiseen jopa siinä määrin, että yhdellä kertaa koottiin melkein 12 h putkeen Disney aiheista palapeliä.. Eikä tullut ees valmiiksi sillä istunnolla. :D Muutama kokoamaton palapeli oottais kaapissa, että vihtis taas hurahtaa kokoamaan.

  Lautapeli postaukset kiinnostaa kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saatiin tuo maisemapalapeli valmiiksi, ja ostettiin 500 palan ja 1000 palan pelit. 500 palanen valmistui parissa tunnissa, mut toi 1000 palaa ottaa jo enemmän aikaa. Pakko pitää vähän taukoa, kun mun niska veti ihan uskomattomaan jumiin :D

   Poista
 3. Yksi yli-ikäinen pala- ja lautapelaaja ilmoittautuu. Palapelit ovat kyllä jääneet harmittavan vähälle viime vuosina. Kaapeissa on noita monitonnisia useampikin kappale, mutta ne tuntuu liian monta kertaa kyhätyiltä. Ehkä heittäydyn porhoksi ja ostan aivan uuden (hui) palapelin.

  https://aatenarikka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Citymarketista oon löytänyt kivoja 500 ja 1000 palan palapelejä :)

   Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita, niin risut kuin ruusutkin. Muistathan kuitenkin ilmaista mielipiteesi asiallisesti :)