keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Kotini on linnani, osa 7: Parveke läävästä toiseksi olohuoneeksi minibudjetilla

Aluksi haluan kertoa, miten tämän postauksen alkuperäinen suunnitelma meni: kirjoitin ihanan soljuvan tekstin, kuinka me sisustetaan meidän parveke nätiksi nollabudjetilla ja kierrätysperiaatteella. Kierrätys onnistui, nollabudjetti ei. Siemailin eilen kylmää lonkeroa valmiilla parvekkeella, ja näpsin parit kuvat blogiin. Aurinko paistoi, ja linnut lauloi. Ihanaa, eikö?

Oikeastihan juoksin äsken jo kolmatta kertaa ottamaan kuvia, koska ne edelliset ei vaan onnistunut. Parveke on hankala kuvattava, ja näköjään parvekkeen välilasit oli unohtunut pestä. Ikkunalautakin oli pyyhkimättä. Äh! Kaikenlisäksi kun katsoin kuvia, mistä tilanteesta lähdettiin, kauhistuin, että voiko tällaisen jäätävän kaatopaikan kuvia julkaista. Kyllä voi. Myöskin se alkuperäinen, etukäteen kirjoitettu teksti katosi bittiavaruuteen. Rehellisyys kunniaan!

Mutta itse asiaan; parvekkeen laitossa meni parisen viikkoa. H on pessyt parvekelaseja, kaikki kämpän ikkunat ja parvekkeen lattian, kun mä olen ollut töissä. Alunperin suunnittelin istuttavani parvekkeelle koivun pesusaaviin, mutta loppujenlopuksi me käytiin Kodin Terrassa, ja mukaan tarttui timanttituija, muovinen iso ruukku sekä multaa. Parempi näin.

Myöskin kotiloiden jo käytöstä poistunut "ensiterra" sai uutta käyttöä, kun istutin sinne lehtisalaattia! Ilmeisesti en uskonut omiin kasvatustaitoihini, kun vetäisin koko pussin tuohon ensimmäiseen riviin. Toisessa rivissä oli tomaatin siemeniä, mutta eivät ne sieltä koskaan nousseet... Yritin olevinani harventaa tuota ensimmäistä riviä, ja tässä näätte lopputuloksen. Mutta kasvit ovat elossa, joten se lienee pääasia.


Parvekkeen sisustaminen oli helppoa: Vanha divaani oli unohtunut meidän varastoon, kun vanhat sohvat hävitettiin. Koska se oli yhä ehjä ja puhdas, päätimme laittaa sen parvekkeelle, joten ostimme siihen jalat, ja peitimme sen vanhalla päiväpeitolla. Jalat maksoivat 6 x 4,50€, ja ruuvit jotain parin euron luokkaa. Tuo lipasto on toinen meidän vanhoista yöpöydistä. Lattialla oleva istuintyyny on itseasiassa vanha päiväpeitto, jonka ompelin "tyynyliinaksi", ja jonka sisällä on istuinpehmusteita.

Tässä kuvat lähtötilanteesta:

Ja tähän päädyttiin:

Aurinko, tuo bloggaajan paras ystävä ja pahin vihollinen.

Rahaa tähän meni yhteensä noin 45 euroa. Mitä mieltä olette uudistuksesta?

6 kommenttia:

 1. Heti ihan erinäköinen! Ja oot kyllä päässyt todella halvalla tuon sisustamisen kanssa. :)

  <3: karitakoolla.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. JÖSSES, mikä muutos! :O Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Saman tajusin itsekkin siinä vaiheessa, kun laitoin kuvat vierekkäin :D

   Poista
 3. Wau, melkoinenen muutos - melkoisella budjetilla�� Annoit loistavan esimerkin kuinka parvekkeen saa viihtyisäksi pienillä jutuilla ideoiden. Kyllä tuossa divaanilla kelpaa nyt köllötellä kesästä nauttien. Ihanaa parvekekesää ❤

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita, niin risut kuin ruusutkin. Muistathan kuitenkin ilmaista mielipiteesi asiallisesti :)