torstai 17. elokuuta 2017

Ammattikoulun aloitus 22-vuotiaan silmin

Koulu alkoi meillä maanantaina, ja koulun penkillä on nyt siis istuskeltu neljä päivää. Ihmiset ovat tosi mukavia, mitä nyt tähän mennessä olen ehtinyt tutustumaan. Yllättävän rauhallista porukkaa, mitä nyt yhdellä tunnilla porukalla lähti vähän lapasesta. Ei siinä muuten mitään, mutta luokan vanhimpana mun ois varmaan pitänyt näyttää hyvää esimerkkiä, mutta kikatin vatsa kippurassa näyttöni takana. Sovin joukkoon siis kuin nenä naamaan!

Ainakaan toistaiseksi porukka ei ole kauheasti ihmetellyt, mitä näin vanha tekee amiksessa, ottaen siis huomioon, että mulla ei ole vielä koulutusta. Monet mun ikäiset ovat jo valmistuneet ammattikorkeastakin. No, jos olette lukeneet mun alkoholismista kertovan postauksen, niin tiedättekin, että elämä on heitellyt suuntaan jos toiseen. Kerrankin elämässä mulla on ns. opiskelurauha, rahallinen tilanne antaa myöten ja kerrankin opiskelen alaa joka oikeasti kiinnostaa! Kaksi kertaa aiemminkin olen hakenut tälle puolelle ja päässyt, mutta suunnitelmat ovat muuttuneet syystä tai toisesta ja unelma valunut hukkaan kuin hiekka sormien välistä.

No mutta, nyt kun asiat ovat hyvin, niin menneitä on turha märehtiä. Nyt alussa koulu on ollut turhauttavaa, koska osaan jo aika paljon koneisiin liittyvää asiaa, ja esimerkiksi yksi päivä pyhitettiin lähinnä kokonaan sähköpostin käytön opettelemiseen. Powerpointkin sujuu vanhasta muistista, ja opettaja totesikin valvovansa viikonloppuyöt tehden mulle lisätehtäviä. Vaikka turhauttaa tää helppous, niin samalla tämä on muistutus, että tämä on oikeasti mun ala. Ja tänään oli jo tehtäviä, jossa oli vähän haastettakin!

Koulun alkaessa mulle on myös muodostunut uusi, mukavampi aamurutiini. Herään puoli kuudelta tai kuudelta, riippuen menenkö kahdeksaksi vai yhdeksäksi. Ehdin rauhassa pestä hampaat, syödä kunnon aamiaisen, hörpätä kahvit ja laittautua samalla Spotifyn tai YleX:n tahtiin jammaillen. Koulumatkalla jään pysäkin aiemmin, käyn moikkaamassa äitiä hetken ja sitten kipittelen koululle, yleensä auringonpaisteessa. 

Eli koulun aloitus on sujunut kaiken kaikkiaan hienosti, ja elämä on muutenkin mallillaan

Ensimmäisen päivän epävarmuus on vaihtunut leveään hymyyn

Moniko teistä aloitti/aloittaa koulun tänä syksynä?

2 kommenttia:

  1. Mä en valitettavasti päässyt kouluun tänä syksynä, mutta ensi vuonna sitten uudestaan. Ja oikeastaan se ei haittaa, tajusinkin hakeneeni väärään tutkinto-ohjelmaan :D Mutta ihanaa, että sulla on koulun aloitus lähteny mukavasti käyntiin! Ja ihan ehkä ""vinkkinä"" voisin antaa (vaikket niitä kysynyt) että datanomin koulutuksessa kannattaa jatkuvasti haastaa itsensä. Jos tehtävä vaikuttaa liian helpolta, kokeilee jotain vaikeampaa. Ite tein sen virheen, etten jaksanut keskittyä esim pelikoodauksessa, joten mä en sitä nyt sitten osaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tekisin vaikeampia mutta ei mulle ehditä antaa niitä samassa tahdissa kun teen :D oottelen et tulee jotain vaikeampaa vastaan, pikkuhiljaa kun saadaan nää alkeet pois jaloista

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita, niin risut kuin ruusutkin. Muistathan kuitenkin ilmaista mielipiteesi asiallisesti :)