perjantai 28. heinäkuuta 2017

Säästäminen meidän tapaan

Puhutaanpas tänään hieman säästämisestä. Meille säästäminen tuli ajankohtaiseksi nyt, kun molemmilla on viimein työpaikka, ja vaikka lähdenkin opiskelemaan, tulomme eivät juurikaan tipu, kiitos osa-aikatyön ja opintotuen. Silloin kun molemmat oli työttömiä, säästäminen oli mahdotonta, sillä oli elettävä suoraan sanottuna kädestä suuhun. Meillä oli silloin vielä vanha Mersu, johon piti upottaa rahaa ihan törkeästi bensan sekä korjauksien muodossa. Auto oli kuitenkin pakko pitää, koska ei voinut tietää koska H saa töitä ja edes mun työpaikalle ei aikaisin aamulla busseja mene. Onneksi asiat ovat nyt muuttuneet.Ihan ensimmäisenä kannattaa miettiä, mitä varten säästää. Me haaveillaan ikiomasta kodista, joten avasimme ASP-tilin. Avasimme sen rinnalle myöskin normaalin säästötilin, josta käytetään rahaa mahdollisiin yllätyskustannuksiin (kissan eläinlääkäri, auton hajoaminen tms.) sekä isompiin hankintoihin tai vaikka lomareissuihin, kunhan sinne kertyy enemmän rahaa. Nyrkkisääntönä on, että molemmille tileille siirretään 50e/kk, oli tilanne mikä hyvänsä. Myöskin veropalautuksista ja lahjarahoista aiomme pistää ison siivun säästöön.

Keksin myös toisen tavan säästää rahaa, tosin se on hieman ehkä lapsellinen, mutta mitä väliä jos se toimii! Aiemmin me säästettiin kaikki pikkuhilut, lähinnä 5 ja 10 sentin kolikot sellaiseen isoon lottopallokukkaroon. Jossain vaiheessa kukkaro kuitenkin täyttyi, ja alettiin miettimään, että mikä olisi jatkosijoituspaikka näille kolikoille. Hain Osuuspankista supersöpön säästöhipon! Samalla sovittiin, että jatkossa KAIKKI kolikot laitetaan hippoon, "ruokitaan hippoa". Nyt molemmat suorastaan haluavat käyttää käteistä ja tunkea kolikot pelikoneen tai muun turhakkeen sijasta säästöön. Myöskin aina kun palautamme tölkkejä ja pulloja, otamme summan kolikoina ja rahat menee jälleen kerran hippoon. Tarkkaa summaa en halua sanoa, mutta lähemmäs 100 euroa on hippoon kertynyt alle kuukaudessa. Tämä summa sitten laitetaan jommallekummalle säästötilille, tilanteen mukaan.Halusimme tilien olevan ehdottomasti molempien nimissä, koska mahdollisessa, vaikkakin hyvin epätodennäköisessä riita/erotilanteessa jako on hyvin selkeä; tilit puoliksi. Tämä pätee myös tilanteessa, jos jommallekummalle sattuisi jotain. Ja yhteiset tilit kertoo omalla tavallaan, että me ollaan sitoutuneita toisiimme ja halutaan yhteinen tulevaisuus :)

Tähän loppuun vielä muutama vinkki, joilla mahdollisesti voit säästää rahaa enemmän tai vaihtoehtoisesti venyttää penniä hieman pidemmälle:
- Kaupoista suosin Prismaa ja Lidliä, selvästi edullisimmat hinnat
- Ne pienet heräteostokset pois; 50 senttiä maksava suklaapatukka ei kertaostona kirpaise, mutta jokapäiväisenä ostoksena tekee lähes 200 euroa vuodessa
- Tupakan lopettaminen jos polttaa; itsellä tämä on myös edessä
- Aina jos mahdollista, niin auton sijaan julkiset kulkuneuvot tai pyöräily/kävely
- Vakuutuksien/sähkösopimuksen/puhelinlaskujen/kuntosalikorttien jne. kilpailutus. Kilpailutimme meidän autovakuutuksen ihan vasta ja näin säästämme yli 200 euroa vuodessa!


Tuossa tärkeimmät vinkit, joilla  me säästetään eniten. Mitä säästövinkkejä teillä on?

13 kommenttia:

 1. Oottepa paljon saanu kasaan säästöpossun avulla! Hyvä idea toi että kaikki kolikot laitetaan sinne, voisin itekin koittaa. Joskus tosin tarvii käteistä mieluiten kolikoina, esimerks bussiin mentäessä. Ja nyt ulkomailla asuessa toi ei oikeen toimi, kun aina pitää olla varatunu siihen, että kortti ei käy haha :D Mut kotimaahan palatessani voisin harkita ottavani ton saman käyttöön - kiitti siis ideasta! :)

  https://laura-linnea.blogspot.se/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kuussa on toki tullut käytettyä enemmän käteistä kuin normaalisti, mutta eiköhän ihan kivat summat tule kertymään jatkossakin :)

   Poista
 2. Ehkä noilla säästösummilla kannattaa ihan ajatwlla jo rahastosäästämistä. Etenkin kun olette noin nuoria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me punnittiin tätäkin vaihtoehtoa, mutta ainakin toistaiseksi säästötili on meille parempi ratkaisu :)

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä! :) Noista kolikoista kertyy kyllä huomaamatta mukava summa. Mäkin suosittelen rahastosäästämistä, niissä on parempi tuotto ja pitkällä tähtäimellä saa helposti säästettyä sievoisen summan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mietittiin aluksi rahastoa, mutta päädyttiin normaaliin säästötiliin, kun se on ainakin tällä hetkellä meille sopivampi vaihtoehto :)

   Poista
 4. Säästöpossu on kyllä itsellänikin ollut toimiva säästökeino, samoin ihan se säästötili

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Ohops nyt karkasi kommentti ennen kuin ehdin loppuun kirjoittaa). Säästötilille on tosi helppo laittaa rahaa talteen joka kuukausi ja kun se raha on jossain vähän enemmän "piilossa" on kynnys sen käyttämiseenkin isompi. :)

   http://fiiaelina.blogspot.com/

   Poista
  2. Ei meillä itseasiassa tuu kajottua hiponkaan sisältöön, yllättävän hyvin pysytty kurissa sen suhteen :D

   Poista
 5. Kirpparilla myytyjen tuotteiden tuotot kanssa possuun! :) Myö suositaan tätä muiden kolikoiden talletuksen lisäksi. Uskon myös siihen, että kun päättää ja haluaa säästää, se onnistuu kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itseasiassa aika harvoin saan myytyä mitään, mutta laitetaan korvan taakse, kiitos vinkistä! :)

   Poista
 6. Mulla on käytössä säästöpossu, johon menee kaikki käteinen kympin seteleistä alaspäin! :) Samoin mulla on säästötili jonne säästän matkoja varten :) Käytän myös kaikki alekupongit kaupoissa jos haluan shoppailla, esim. Cityshopparissa on hyviä alennuksia vaatekauppoihin ja ravintoloihin! :)

  http://taruanuelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita, niin risut kuin ruusutkin. Muistathan kuitenkin ilmaista mielipiteesi asiallisesti :)