sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Avautumista asioista maan ja taivaan väliltä

Mua on viimeaikoina mietityttänyt ja jopa ärsyttänyt erinäiset asiat (mahdollisesti johtuen väsymyksestä), niin päätin listata asioita, jotka vituttavat oikeassa elämässä. Kirjoitan jokaisesta aiheesta vaikka yhden kappaleen, niin ei mene liian syvälliseksi analyysiksi. Tämä olkoon henkinen jatko-osa Ihana, raivostuttava SoMe -postaukselle, jossa avauduin sosiaalisen median käytöstavoista, kirjoittamattomista säännöistä ja niiden puutteesta. Teksti saattaa olla kärkästä ja sisältää kirosanoja, sekä mahdollisesti herkempiä loukkaavaa tekstiä. Sen pidemmittä puheitta, eiköhän aloiteta!Aloitetaan tällä viikonpäivällä, nimittäin sunnuntai! Mä en oikeastaan tiedä mikä sunnuntaissa niin risoo. Viikonloppu päättyy ja maanantaina alkaa arjen aherrus, toisaalta mulla on alkuviikko vapaata. Ja siltikin sunnuntai saa mut vihaiseksi, vaikken edes tiedostaisi, että tänään on kyseinen viikonpäivä. Sunnuntai on monille krapulapäivä ja sunnuntaisin televisiosta tulee täyttä kuraa.

Se, kun joku kysyy sinulta mielipidettä, ja ei ole tyytyväinen vastaukseen. Olet esimerksiksi neuvonut henkilöä X monta kertaa asiassa A, ja hän toistaa aina samat virheet. Jos vaikka toteat, että olisikohan aika lopettaa asian A tekeminen kokonaan, jos se ei luonnistu, niin saat kuulla kuinka et tiedä mistään mitään ja kuinka asiat ei ole niin yksinkertaisia. Ja tässä ei auta, vaikka olisi omakohtaista kokemusta asiasta; et tiedä mistään mitään, piste.Muiden parisuhdeongelmat on myöskin aivan perseestä. Tottakai mä haluan auttaa ja yrittää neuvoa, onhan mulla aiheesta jotain kokemusta ja tasapainoinen parisuhde itsellä, mutta sitten kun se menee siihen jatkuvaan juupas-eipäs-emmätiiä-ehkä-seilaamiseen ja neuvot menee kuuroille korville. Ihan suoraan sanottuna; jos suhde on niin perseestä ja ette saa puhuttua asioita selväksi; niin vittu erotkaa.

Eläinten hankkiminen ilman minkäänlaista tietoa kyseisestä lajista ja mahdollisesta rodusta on typerää. Tiedän useampiakin tapauksia, jossa on otettu kissa/koira pentuna, kun ne on niin söpöjä, eikä olla otettu selvää lajin asianmukaisen hoidon kustannuksista eikä koulutuksesta. Sitten kun se kissa pissailee sisälle, niin ei haluta leikkauttaa kun se maksaa ja eläimestä luovutaan tai se viedään piikille koska se on "sairas". Koirien kohdalla taas ei vaivauduta opettamaan sisäsiistiksi, vaan annetaan koira ilmaisena eteenpäin ensimmäiselle vastaanottajalle. Toisekseen, onko kukaan koskaan perehtynyt, paljonko maksaa esimerkiksi kissan vieminen päivystykseen akuutissa tilanteessa? Kassua on jouduttu kahdesti käyttämään päivystyksessä, ja näiden käyntien yhteissumma on lähes 700 euroa.Kun kehuskellaan tuilla elämistä. Enkä tarkoita nyt sellaisia ihmisiä, jotka oman tahdon vastaisesti joutuvat elämään tuilla tai ovat esimerkiksi eläkkeellä tai äitiyslomalla, vaan meidän ikiomia tukiloisia. Eli siis näitä, jotka kehuvat kuinka paljon saavat tukia, eivät edes hae minnekkään opiskelemaan eivätkä edes yritä löytää töitä. Olisihan se ihan kamalaa herätä aamuisin töihin, kun voi nukkua aamuisin pitkään ja rahaa tulee taikaseinästä. Toki osassa tapauksia on takana myös mielenterveysongelmia, mutta niihinkin on saatavilla apuja. Valitettavasti suurimmassa osassa tapauksia on kuitenkin kyseessä puhdas saamattomuus ja laiskuus.

Jos sanot suoraan asian, ihan siis asiallisesti ilman haukkumista ja kirosanoja, olet ilkeä. Ja jos sanot asian A suoraan henkilölle X ja sen jälkeen asiaan liittyvälle henkilölle Y, olet puhunut paskaa selän takana henkilöstä X. Siitäkin huolimatta, että asia A on täyttä totta, ja olet sanonut saman asian henkilölle X. Mä en oikeastaan enää ihmettele, että joku keksi termin "naisten logiikka".Homouden vertaaminen pedofiliaan, nekrofiliaan ja muihin sairaisiin ja laittomiin asioihin. Minä en myöskään ole pervo, vaikka kannatan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Mun tuskin tarvitsee selittää miksi tämä aihe vituttaa, mutta jos ensimmäisessä lauseessa mainitulla tavalla, niin mene nyt vittu itseesi ja mietippä uusiksi.

Ja viimeisimpänä, kun ei osata myöntää, että vika on itsessä. Hauki ei ole lintu vaan kala vaikka kuinka uskottelisit niin itsellesin. Joskus on ihan hyvä katsoa peiliin, miettiä hetki ja todeta peilikuvalleen "sä olet ihan jees, mutta tässä asiassa sä olet todella väärässä".Jälleen kerran, postauksen ei ollut tarkoitus loukata ketään ja mä voin hyvinkin olla asioissa väärässä. Joskus on hyvä purkaa ajatuksia, ja eräänlainen mielipidepostaus tämäkin. Postauksen kuvat ovat mun Snapmaticilla ottamia kuvia GTA Onlinesta.


Mitkä asiat ärsyttävät teitä? Oletteko samaa vai eri mieltä tämän listauksen asioista?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita, niin risut kuin ruusutkin. Muistathan kuitenkin ilmaista mielipiteesi asiallisesti :)